top of page
20210204_102805.jpg

Wie ik ben

Mijn naam is Maria Iwanna Schippers geboren in 1977, ik ben moeder van drie jonge kinderen en samen met hen en mijn man woonachtig in Bergen nh.

Mijn oudste vak is docent in de beeldende vorming, waarin ik sinds mijn studietijd het docentschap heb kunnen ontwikkelen.

Altijd heb ik gedanst, van kinds af aan. Mijn moeder was docent dansexpressie en bracht muziek en dans in de huiskamer. Heerlijk vond ik dat.

Maar ondanks alle dansvormen die ik de jaren daarna beoefende; Dansexpressie, Jazz ballet, Afrikaanse dans, Flamenco en zelfs salsa, wist ik mij geen houding te geven als vrouw.

Ik voelde geen: F*ck it, ik ben wie ik ben!

Ik voelde geen: Ahh lekker, ik geniet van mijn lijf!

Ik voelde geen: Hallo hier ben ik, check me out!

En ook al ben ik nog steeds soms liever even een muurbloempje, ik kan deze bodysets (in verlengde van mind-set) nu aanklikken! 

Ik kan ze vinden in mijn systeem, ik kan er mee spelen en dollen wanneer ik wil!!!

 

Het begon allemaal bij Kaouthar Darmoni in 2010 toen ging ik dansen bij haar.

Wekelijkse lessen werden drie wekelijkse lessen.

Want de eerste keer dat ik in haar les stond begreep ik: Dit is het, dit is wat ik wil doen! Kaouthar Darmoni leerde mij de oorspronkelijke oriëntaalse dans, waar lichaam, gevoel, denken en ziel samen bewegen.

Niets bleef onbenoemd, niets bleef buiten de deur. Alles kwam juist samen. En hier leerde ik VROUW te ZIJN, eindelijk, wat een verademing.

Er was veiligheid en vrijheid om hoe stuntelig ook destijds, alle aspecten van mijn vrouw zijn uit te proberen.

Ik heb me helemaal opengesteld om als een spons op te zuigen wat ze te geven had. Nog steeds dans ik bij haar, nog steeds leer ik van haar.  

Zij ontwikkelde later de Divine9Dance methode en ik heb de training natuurlijk gevolgd. 

In 2018 werd ik een gecertificeerde beoefenaar en werd ik lid van de Global Divine9Dance Therapy® Practitioners-gemeenschap.

Mijn missie is dat zo veel mogelijk vrouwen blij en tevreden zijn met hun lichaam en zich sterk voelen in hun unieke vrouwelijkheid.

 

❤️Ik hoop dat deze dans dit ook voor jou kan betekenen, dus

LET'S DANCE!

bottom of page