top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaria Iwanna

ODE AAN KAOUTHAR DARMONI

Lieve vrouwen, Ooit had ik geen idee wat dat was "vrouw zijn". Ik voelde me er onhandig in en wilde het liefst onzichtbaar door het leven. Ja echt waar, dat was ik. En nog steeds soms ben ik liever een muurbloempje. Alleen nu ken ik ook de vrijheid van leven in mijn lijf. (Ik weet even niet hoe ik het anders moet zeggen.) Altijd heb ik gedanst, van kinds af aan al. Mijn moeder was docent dansexpressie en bracht muziek en dans in de huiskamer. Heerlijk vond ik dat. Maar ondanks alle dansvormen die ik de jaren daarna beoefende; dansexpressie, Afrikaanse dans, flamenco, en zelfs salsa, wist ik mij geen houding te geven als vrouw. Ik voelde geen: F*ck it, ik ben wie ik ben! Ik voelde geen: Ahh lekker, ik geniet van mijn lijf! Ik voelde geen: Hallo hier ben ik, check me out! En ook al ben ik nog steeds soms liever even een muurbloempje, ik kan deze bodysets (in verlengde van mind-set) aanklikken, ik kan ze vinden in mijn systeem, ik kan er mee spelen en dollen wanneer ik wil!!! Kaouthar Darmoni heeft mij deze mogelijkheid aangereikt. In 2010 (denk ik) begon ik met dansen bij haar. Wekelijkse lessen werden drie wekelijkse lessen. Want de eerste keer dat ik in haar les stond begreep ik: Dit is het, dit is wat ik wil doen! Kaouthar Darmoni leerde mij de oorspronkelijke oriëntaalse dans, waar lichaam, gevoel, denken en ziel samen bewegen. Niets bleef onbenoemd, niets bleef buiten de deur. Alles kwam juist samen. En hier leerde ik VROUW te ZIJN, eindelijk, wat een verademing. Er was veiligheid en vrijheid om hoe stuntelig ook, alle aspecten van mijn vrouw zijn uit te proberen. Ja uit te proberen! Hoe is het om te spelen met je lijf? Hoe is het om te zuchten? Hoe is het om sensueel te dansen? Hoe is het om jezelf uitdagend aan te kijken in de spiegel? Hoe is het om hardop en voluit NEE te brullen? Hoe is het om verdriet te voelen zonder te verdrinken? Hoe is het om er schijt aan te hebben met heel je lijf? Ik noem nog eenmaal haar naam: Kaouthar Darmoni. Ik heb me destijds helemaal opengesteld om als een spons alles op te zuigen wat ze te geven had. Nog steeds dans ik bij haar, nog steeds leer ik van haar. En alles, nou oké bijna alles, wat ik jou kan geven in mijn lessen heb ik te danken aan haar. Zij ontwikkelde later de Divine9Dance methode en ik heb haar training natuurlijk gevolgd. Zij zei altijd: het zit in jou Maria, ik doe het niet, jij bent het. Een grote buiging voor jou Kaouthar! De open les is op 20 januari 20:00-21:30 uur hier ben je natuurlijk van harte welkom!

De data van de nieuwe reeks zijn bekend. De aanmeldingen zijn al gestart, dus wil je meedoen, durf je jouw VROUW zijn uit te proberen, schrijf je in door de early bird prijs (geldig tot 20 december, nieuwe datum) a €160 over te maken op onderstaande bankrekening onder REEKS januari 2023. Data: 27-01 10-02 24-02 10-03 24-03 14-04 21-04 Zie ik je dan?

With love, Maria

bankrekening tnv Maria Schippers NL87 TRIO 0320 1214 61


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Met plezier deel ik met jullie de 💃AGENDA 2024💃

💃Leuke vrouwen💃 Het is elk nieuw seizoen weer puzzelen met data. Voor mij een glimp in de toekomst en élke keer smaakt het naar meer dat lesgeven en dansen met jullie! Het blijft mij verbazen hoe de

Welkom!

bottom of page